Gert Bogers


Gert Bogers is geboren in Utrecht en opgegroeid in een ondernemersgezin. Hij kreeg het gevoel voor techniek en de zorg voor klanten met de paplepel ingegeven. Zijn vader en moeder runden het familiebedrijf Bogers Elektrotechniek, opgericht rond 1915 door zijn opa. Hij studeerde Elektrotechniek aan de Hogere Technische School in Utrecht en later bedrijfskunde aan de Nyenrode Business Universiteit. In 1985 werd hij mede-directeur van Bogers Elektrotechniek en in 1992 nam hij het bedrijf van zijn vader over. Bogers Elektrotechniek was een bedrijf dat naast elektrotechniek ook deed aan verlichting, beveiliging, brandbeveiliging, data-bekabeling, inspecties en telecommunicatie voor zowel de particuliere markt, de utiliteitsmarkt, als de industrie. Gert heeft behalve als directeur ook altijd als projectleider in zijn team meegedaan. De kracht van het bedrijf lag in het intensieve klantcontact. Naast de installatie was er ook de advieskant, die ervoor zorgde dat Bogers Elektrotechniek vele langjarige klanten had. Bogers' motto was dan ook “Onze meest verfijnde techniek is luisteren”. Bogers Elektrotechniek was 20 jaar lid van het samenwerkingsverband van installatiebedrijven Elektroned. In 2011 is het bedrijf samengegaan met TBK en in 2015 zijn deze bedrijven gefuseerd.

Gert heeft als installateur 30 jaar ervaring en verlichting is een van zijn hobby’s. Binnen het bedrijf was hij ook degene die de verlichtingsontwerpen maakte. In 2014 heeft hij de opleiding Hogere Verlichtingskunde gevolgd en met veel enthousiasme ervoor gekozen weer op eigen benen te gaan staan en van zijn hobby zijn werk te maken. Daarnaast wil hij klanten kunnen helpen en begeleiden met zijn ervaring, kennis en netwerk op het gebied van de installaties. Dit heeft ertoe geleid dat in oktober 2016 Bogers Licht en Advies is opgezet.

Inspiratie haalt Gert uit zijn netwerk en vele contacten. Hij was 20 jaar bestuurslid bij Uneto-VNI en is nu bestuurslid van Stichting KIEN (Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland). Hij noemt zichzelf een clubjesman, enkele voorbeelden daarvan zijn: Juniorkamer Vechtstreek, Lionsclub Utrecht Centrum, het Stichts Ondernemer Genootschap, het St Eloyen gasthuis (het oude Smedengilde van Utrecht) en zijn kookclub. Gert zijn hobby’s zijn zeilen en voetbal.

Zijn droom voor de komende 10 jaar is met Bogers Licht en Advies een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame samenleving en zijn nieuwe bedrijf over te kunnen dragen aan de nieuwe generatie.